Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Norvég Hadeland Glassverk művészi üveg váza 22 cm

Termék kód: [1N128/Z028]

22.000 Ft
e-mail ajánlás
Hibátlan állapotú skandináv művészi üveg váza, díszváza, virágváza. A váza a norvég Hadeland Glassverk terméke.
1.39 kg
22 cm
19.5 cm

Hadeland Glassverk 

Panoráma a Hadeland Glassverkről
"The Porcelain House", a Hadeland Glassverk egyik kis áruüzlete

A Hadeland Glassverk Jevnakerben , Vikenben található , Oslótól 40 km-re északra , a Randsfjorden- tó déli csücskében .

Előzmények 

Az üvegművet 1762-ben alapították a Mo-i uradalomhoz tartozó telken. A gyártás 1765-ben indult meg. Akkoriban Norvégia nem rendelkezett a szükséges szakképzett mesteremberekkel, akiket külföldről, elsősorban Németországból toboroztak . A gyártás kezdetben főként palackokból, gyógyszertárakból, gyógyszeres üvegekből és háztartási üvegből állt. 1852-ben Ole Chr. Berg átvette az üvegművek irányítását, és a cég drámai fejlődésen ment keresztül. A termelést újradefiniálták, hogy kisebb kristálytárgyakból álljon, és a borospoharaktól a tálakig, edényekig és vázákig mindent magában foglalt. A 19. század folyamán az üveggyár főként más európai országok terveit másolta, az 1920-as években pedig elkezdett saját terveket fejleszteni.

A Hadeland Glassverk Norvégia legrégebbi ipari vállalata , amely alapítása óta folyamatos működést mondhat magáénak. A későbbi években azonban a gyártás nagy része külföldön történik. Az üveggyár 190 alkalmazottjával ma egy olyan iparágat képvisel, amely folyamatos fejlődésen megy keresztül, fokozottan előtérbe helyezve a költséghatékony gyártást, de a Látogatóközponthoz kapcsolódó jelentős műveleteket is. A helyszínen továbbra is működik egy fejlesztési rész, és ez, valamint a látogató művészek saját üvegmunka elkészítésének lehetősége virágzó környezetet teremt az innovatív ötletek számára.

Az A/S Hadeland Glassverk jelenleg a CG Holding társaság tagja, amely magában foglalja az iparon belüli üzleti tevékenységeket, árukereskedelmet, ingatlanokat és befektetéseket.

2012 májusában Harald király ünnepelte a Hadeland Glassverk 250. évfordulóját. 

 

Forrás: wikipédia