Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Gyönyörű csiszolt üveg pohár KONCERTMUZSIKA ZENEKAR

Termék kód: [1N032/X243]

9.800 Ft
e-mail ajánlás
Régi, hibátlan állapotú nagy méretű üveg pohár, üveg kupa.

Oldalán szép csiszolt felirat:
KONCERTMUZSIKA ZENEKAR
0.32 kg
15.5 cm
8 cm

Koncertmuzsika Zenekar

 

 

Zenekar

1922. – Európa az első világháború sebeit ápolja. Októberben III. Viktor Emánuel miniszterelnökké nevezi ki Mussolinit, decemberben megalakul a Szovjetunió. A zavaros helyzet ellenére a magyar kultúra töretlenül fejlődik. Fischer Annie debütál a Beethoven- zongoraversennyel, bemutatják Bartók A kékszakállú herceg vára című operáját Frankfurtban, Dohnányi Ernő A vajda tornya című operáját az Operaházban; karácsonykor a Fővárosi Orfeum helyén létrejön a mai operettszínház jogelőde.

Ugyanebben az évben zenetanárok baráti köre zenekart hoz létre Kőbányán. Az együttes Nagy Kálmán és Négyesi András irányításával a II. világháború és az azt követő viszontagságok dacára is fennmarad és folytatja alkotó tevékenységét, elérhetővé téve az igényes komolyzenét sokak számára.

A művészi fejlődés a 60-as években bontakozik ki. 1960-tól Lénárt Elek vezeti a zenekart, mely 1967-től a Vegyipari Szakszervezet támogatását is élvezi. 1973. szeptemberében Nagy Norbert áll az együttes élére. Bemutatják Sugár Rezső Divertimentóját a Pataky Művelődési Központban.

A rendszerváltás kedvezőtlenül érinti a zenekart, elveszíti korábbi szakszervezeti támogatását és felszerelésének nagy részét. Ennek ellenére a muzsikusok tovább folytatják munkájukat, a Vasutas Zeneiskola Pro Musica zenekaraként működnek. 1997-ben sikeres Bécs melletti (Klosterneuburg) szerepléssel ünnepli az együttes 75 éves jubileumát. 2000-től az Egyetemi Katolikus Gimnázium próbaterem biztosításával támogatja az együttest. 2002-től a zenekar minden külső támogatása megszűnik. Ismét a Vasutas Szakszervezet menti meg az együttest próbaterem felajánlásával a Nyugati pályaudvar területén. 2006 nyarán Bodrogszerdahely polgármesterétől kapunk meghívást, ennek eredménye a 2 koncertes 3 napos szlovákiai kirándulás. 2007-ben el kell hagyni a tervezett Kormányzati Negyed területén lévő próbatermet is, ekkor a Szent Benedek Gimnázium (I. ker. Fő u. 30.), majd 2011-től 2018. nyaráig az Újpesti Ifjúsági Ház fogadja be az együttest.
2018. szeptemberétől a zenekar a Láng Művelődési Központban tartja próbáit.

Forrás: http://koncertmuzsika.hu/zenekar/tortenet/