Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Antik nagyméretű bécsi Friedrich Goldscheider - E. Tell WIEN majolika szobor 34 cm

Termék kód: [1I025/UZ-K]

285.000 Ft
e-mail ajánlás
Gyönyörű antik nagy méretű majolika rokokó szobor pár talapzaton. A tárgy több helyen profi restaurátor által javított. (Férfi lába, kabátja, hölgy legyezős keze...)

Talapzat hátoldalán mélynyomott jelzés:
FRIEDRICH GOLDSCHEIDER WIEN

Mellette felirat:
GOLDSCHEIDER

Formaszám:
4427 10 10

Formatervező neve:
E. TELL

3.145 kg
34 cm
17 cm
28 cm

Goldscheider kerámia


Jeanne of Arc Cane Stand by Goldscheider, 1897/1914 körül.
Sakka-ha, Goldscheider terrakotta figurája, 1895 körül.

A Goldscheider Porcelánmanufaktúra és Majolikagyár ( németül : Goldscheider'sche Porzellan-Manufactur und Majolica-Fabrik ; később Goldscheider Keramik ) osztrák kerámiamanufaktúra volt.

 

Előzmények 

Az 1885-ben Friedrich Goldscheider jött a cseh város Plzeň , hogy Bécs és megalapította a Goldscheider Porcelánmanufaktúra és majolika Factory. Ez lett az egyik legbefolyásosabb kerámia manufaktúrák terrakotta , fajansz és bronz tárgyakat Ausztria , leányvállalatokkal Párizs , Lipcse és Firenze . Goldscheider több mint fél évszázadon át alkotta a történelmi újjászületés remekeit, a szecessziót ( Jugendstil ) és az Art Deco-t .

Híres művészek, mint Josef Lorenzl , Stefan Dakon , Ida Meisinger és a két talán legismertebb osztrák kerámia művész ( Michael Powolny és Vally Wieselthier ) dolgozott Goldscheider. A Goldscheidernél dolgozó művészek közül többen más bécsi stúdióknak is dolgoztak, mint például az Augartennek , a Keramosnak vagy a német Rosenthal és Meissen márkáknak .

A Goldscheider család 1938-ban vándorolt ​​ki az Egyesült Királyságba és az Egyesült Államokba. Walter Goldscheider új gyárat alapított Trentonban, New Jerseyben , és 1950-ben tért vissza Bécsbe. Marcel Goldscheider Stoke-on-Trentbe ment, ahol figurális kerámiákat gyártott a Myott számára, majd az 1950-es években Hanleyben nyitotta meg saját stúdióját. Mindkét testvér az 1960-as évek elején halt meg.

Több mint 10 000 különböző modell készült három generáció alatt. Ezek közül sokan a kezdetek óta első díjat és aranyérmet nyertek számtalan világkiállításon, kiállításon és kereskedelmi vásáron. A Goldscheider figurákat manapság nagyon keresik a gyűjtők világszerte, és elképesztő árakat érnek el az olyan aukciókon, mint a Sotheby's , a Christie's , a Dorotheum és az eBay .

Legutóbbi kiállítások 

A Goldscheiderről szóló új könyv 2007-es bemutatása óta számos kiállításra és előadásra került sor: egy nagy Goldscheider-kiállítást mutattak be a Bécsi Múzeumban (2007. november – 2008. február), a New York-i LBI- ban (2009. január–április). , valamint előadások Prágában a Dekoratív Művészeti Múzeumban (2008. június) és a 10. Worldwide Art Deco Kongresszuson Montrealban (2009. május).

2015 júniusától októberig a lipcsei Grassi Múzeum kiállítással tisztelte Goldscheider történetét. Az aktuális kiállítások általában a Goldscheider hivatalos weboldalán láthatók.

 

Forrás: wikipédia