Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Régi Dán Kobenhavn Koppenhága fém dísztányér 21 cm

Termék kód: [1S844/X229]

8.000 Ft
e-mail ajánlás
Hibátlan állapotú, fém tányér, dísztányér. Rajta körben plasztikus díszítés, Koppenhága város nevezetességeivel.

Feliratok:
- LANGELINIE KOBENHAVN
- AMELIENBORG
- TIVOLI
- RADHUSPLADSEN
- ROSENBORG SLOT
0.345 kg
21 cm

Koppenhága

 
Koppenhága
København
Koppenhága címere
Koppenhága címere
Koppenhága zászlaja
Koppenhága zászlaja
Közigazgatás
Ország  Dánia
Régió Hovedstaden
Község Koppenhága község
Rang főváros
Alapítás éve 1167
Polgármester Frank Jensen


 
 

Koppenhága (dánulKøbenhavnDánia fővárosa és 644 431 lakosával az ország és egész Skandinávia legnépesebb városa. Sjælland és Amager szigetén fekszik.

Az először a 11. században említett település a 15. század elején lett Dánia fővárosa. A 17. századbanIV. Keresztély dán király uralkodása alatt jelentős regionális központtá fejlődött. Az Øresund híd elkészülte (2000) után Koppenhága az egyre erőteljesebben integrálódó Øresund régió központjává vált, és a svédországi Malmővel egyre inkább egységes várostérséget alkot.

Koppenhága számos nemzetközi felmérés és rangsor alapján fontos kulturálisüzletimédia és tudományos központ. A legfontosabb gazdasági szektorok az élettudományok, az információs technológia és a szállítás; a kutatás-fejlesztés jelentős szerepet játszik a város gazdaságában. Stratégiai elhelyezkedése és kiváló infrastruktúrája – többek között Skandinávia legforgalmasabb repülőtere, amely a városközponttól vasúton 14 perc alatt elérhető – regionális központtá, regionális székhelyek és konferenciák kedvelt helyszínévé tette.

Több különböző felmérés is a legmagasabb életminőséget kínáló városok közé sorolta. A világ egyik legkörnyezetbarátabb városának is tartják. A belső kikötőben olyan tiszta a víz, hogy úszni lehet benne, a lakosok 35%-a pedig kerékpárral jár munkába, naponta összesen 1,2 millió kilométert tekerve.

Az ezredforduló óta Koppenhága gyors város- és kulturális fejlődésen megy keresztül. Ez részben a kulturális létesítményekbe és infrastruktúrába való nagyszabású befektetéseknek, valamint sikeres formatervezők, mesterszakácsok és építészek új hullámának köszönhető. 2010-ben Koppenhága a világ 10. legdrágább városa a Forbes magazin szerint. 

 

Forrás: wikipédia