Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

További információért, kérjük, hívja a +(3630)1999-441 telefonszámot.

Régi jelzett WMF cigarettázó készlet 5 darab

Termék kód: [1R742/X326]

96.000 Ft
e-mail ajánlás
Régi jelzett szecessziós réz asztali dohányzó készlet az 1920-as évekből.

A készlet darabjai:
- 1 darab tálca (25.5 x 34.8 cm)
- 1 darab gyufatartó (8.3 x 12.4 cm)
- 1 darab cigaretta kínáló váza (6.8 x 7.3 cm) Talpán benyomódás található.
- 1 darab váza (8 x 9.8 cm)
- 1 darab hamutál (5.3 x 12 cm)


Minden darabon jelzés:
WMF
1.065 kg

WMF 

WMF GmbH
Vállalat típusa GmbH
Ipar Asztali edények
Előző Straub & Schweizer
Alapított Geislingen an der Steige , Németország (1853. szeptember 9. )
Alapító Daniel Straub, Schweizer
Központ ,
Németország
Kulcs ember
Oliver Kastalio vezérigazgató )
Bernd Stoeppel pénzügyi igazgató )
Termékek Evőeszközök , konyhai gépek, kávéfőzők
Bevétel teljes bevétel Groupe SEB: €7.354 Mrd.
Alkalmazottak száma
6500
Szülő Groupe SEB
Weboldal wmf.com
Légifotó a WMF-ről (2015)

A WMF (korábbi nevén Württembergische Metallwarenfabrik ) egy német étkészletgyártó, amelyet 1853-ban alapítottak Geislingen an der Steigében .

Előzmények 

A WMF eredeti neve Metallwarenfabrik Straub & Schweizer volt , és fémjavító műhelyként nyitották meg. Összeolvadások és felvásárlások révén 1900-ra a világ legnagyobb háztartási fémtermékek gyártói és exportőrei voltak, főként jugendstil vagy szecessziós stílusban, amelyeket a WMF Művészeti Stúdiójában tervezett Albert Mayer szobrász és tervező, aki 1884 és 1914 között volt igazgatója. .

A WMF 2012. július 1-je óta WMF GmbH néven működik - és már nem a WMF Group GmbH alatt, mint korábban. 2016 óta a cég a francia Groupe SEB része. A csoporton belüli csoportnak lenni azonban mind belsőleg, mind külsőleg egyre jobban irritált. Az egyszerűbb elnevezéssel a WMF simán illeszkedik a csoportstruktúrába, miközben megtartja a csoporton belüli prémium gyártói gyökereit. A változás az új vállalati logón is látható: ez a WMF márkalogóra fókuszál, és vizuálisan közvetlen kapcsolatot hoz létre a Groupe SEB-hez. A WMF az új nevet lehetőséget is kínál arra, hogy megváltoztassa a geislingeni székhelyén található címet. Így a korábban ismert „Eberhardstraße 35” cím „WMF Platz 1” lett.

1880-ban, miután a Metallwarenfabrik Straub & Schweizer egyesült egy másik német céggel, átnevezték Württembergische Metallwarenfabrik-ra. A WMF 1886 -ban megvásárolta a varsói Plewkiewicz lengyel fémgyárat , amely 1900 körül a WMF leányvállalata lett. Ebben az időszakban a WMF több mint 3500 embert foglalkoztatott. 1890-ben felvásárolták a Kunstanstalt für Galvanoplastik Münchent , amely épületek, szökőkutak, sírkövek és kertek szobrainak elektrotipizálására és elektroformálására szakosodott ; ez lett a WMF Abteilung für Galvanoplastik (Galvanoplasztikai Osztálya). Az 1920-as években az Abteilung für Galvanoplastic nagyméretű olasz reneszánsz bronzművek reprodukcióit gyártotta amerikai vásárlók számára. A New Orleans-i Albert Weiblen Marble & Granite Co., Inc. Ghiberti „ Paradicsom Kapujának ” aranyozott rézreprodukciójának megvásárlására törekedett 1910-ben a Reale Istituto di Belle Arti kizárólagos jogot biztosított a WMF-nek az eredeti ajtók éles öntésére, amelyből a WMF készített egy reprodukciót, amelyet a lipcsei Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon (1913) mutattak be. A WMF háromnyelvű katalógust készített az ajtókról Erztüre des Hauptportals am Baptisterium in Florenz címmel .    

1900-ban a WMF felvásárolta Albert Köhler híres osztrák fémipari vállalatát, az AK & CIE-t , amely védjegyük alatt WMF termékeket gyártott és terjesztett az osztrák-magyar piacon körülbelül 1914-ig. A WMF megvásárolta az Orivit AG-t, a jugendstil ónról ismert céget 1905-ben. egy évvel később az Orion Kunstgewerbliche Metallwarenfabrik , egy másik német fémipari vállalat megvásárlásával A WMF továbbra is felhasználta a felvásárolt cégektől származó árukat saját piacaikon, és fordítva, tárgyaikat felvásárolt cégeik márkái alatt gyártották és forgalmazták. Egy másik márka, amelyet felvásároltak, a Radivon Bucarest, az érmes Theodor Radivon által alapított cég, amely WMF néven, azonos típusszámmal, azonos szecessziós fémtárgyakat gyárt.

Az első világháború alatt a WMF volt felelős a német hadsereg fegyvereinek gyártásáért, és igazolta a Szövetséges Ellenőrző Bizottságnak , hogy a fegyverek előállításához használt eszközöket megsemmisítették. Hitler újrafegyverkezési felhívása után azonban a Hugo Debach irányítása alatt álló vállalat azonnal újra fegyvergyártásba kezdett. Debach nem sokkal ezután meghalt. 1940-től a WMF egyre több kényszermunkát kezdett alkalmazni szovjet hadifoglyoktól a környező táborokban, ezek az emberek végül a cég munkaerő 1/3-át tették ki. A WMF 1944-ben saját koncentrációs tábort is alapított, hogy több mint 900 magyar zsidó nőt tartson fogva és kényszerítsen nekik munkára.

1955-ben a WMF megkezdte a kereskedelmi kávégépek gyártását. Ezeket a termékeket éttermekhez, katonai étkezdékhez, tengerjáró hajókhoz és egyéb kereskedelmi alkalmazásokhoz tervezték.

A Kohlberg Kravis Roberts 2012-ben megvásárolta a vállalatot, majd 2016-ban eladta a Groupe SEB- nek .

A csoport hat márkával rendelkezik: WMF, Silit Kaiser, Schaerer, Hepp és Curtis) több mint 40 helyen képviselteti magát világszerte, és csaknem 200 vállalati fiókteleppel rendelkezik Németországban, Ausztriában és Svájcban. A WMF Csoport háztartási és szállodai cikkeket gyárt, beleértve főzőedényeket, konyhai berendezéseket, evőeszközöket, ivópoharakat és professzionális kávéfőzőket.

Márkák és cégek 

Zaha Hadid által a WMF számára tervezett evőeszközök , 2007

A WMF három részlegre oszlik: Global Coffee Machine Business, Global Hotel Business és Global Consumer Business asztalokkal és konyhákkal, fiókokkal és háztartási kisgépekkel. Ezekben a szegmensekben a WMF márkákat eltérő mértékben kínálják.

A második világháború után Németországban gyártott egyes WMF rozsdamentes termékeket „Fraser's WMF”-nek hívják, mivel azokat a New York-i Fraser's Ltd. forgalmazta az Egyesült Államokban, amely egy Gordon Freeman Fraser által 1947-ben alapított Berkeley-ben, Kaliforniában. a WMF of America, Inc., a WMF AG leányvállalata részévé nőtte ki magát. Gordon Fraser 2005-ös halálával a Fraser's megszűnt, és a WMF-termékeket jelenleg az észak-karolinai WMF Americas Group forgalmazza az Egyesült Államokban.

1998 óta a német Silit serpenyőgyártó is a WMF-hez tartozik. A Silit továbbra is független márkaként forgalmazzák. 2002-ben a termékpalettát a Kaiser Backformen felvásárlása teszi teljessé. 

 

Forrás: wikipédia