Kategóriák

paypal

MPL_logo_miniPostaPont_logo_miniMOL_logo_mini

Óvja környezetét, kérjen újrahasznosított csomagolást!

Művész adatlap

Művész neve: Burján László
Születési idő: 1909
Születési hely: Budapest
Alkotásainak száma: 1  db

A művész munkásságát bemutató publikációk:

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II.

Festő. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Karlovszky Bertalan volt a mestere. 1936 óta szerepel kiállításokon. Arcképfestészete a klasszikusok szelleméből merít. Naturalista, a természeti valóság hű és gondos tolmácsolója. Tanulményfejei nem a mozdulatlanság pillanatnyi esetlenségeit rögzítik, hanem a lelki és a fizikai létnek a belső kapcsolataira világítanak rá. (PZ-SzMF, KF)

Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve

Festő. A budapesti Képzőművészeti Főiskolán Karlovszky Bertalan volt a mestere. 1936 óta szerepel kiállításokon. Arcképfestészete a klasszikusok szelleméből merít. Naturalista, a természeti valóság hű és gondos tolmácsolója. Tanulményfejei nem a mozdulatlanság pillanatnyi esetlenségeit rögzítik, hanem a lelki és a fizikai létnek a belső kapcsolataira világítanak rá. (PZ-SzMF)

Magyar festők és grafikusok adattára

A Képzőművészeti Főiskolán tanult Karlovszky Bertalan mellett. 1936 óta állít ki. Gyűjteményes kiállítása volt 1939-ben. Arcképfestészete a klasszikusok szelleméből merít. Naturalista, a természeti valóság hű és gondos tolmácsolója. Részletelemzés helyett a színek, formák lágyabb átmeneteire s a vonalak puhább vezetésére törekszik. Tanulményfejei nem a mozdulatlanság pillanatnyi esetlegességeit rögzítik, hanem a lelki és fizikai létnek a belső kapcsolataira világítanak rá. - Irod.: Pipics Zoltán: Száz magyar festő. Bp. 1943.